Vanaf 1 januari 2018 wordt het radiolandschap in Limburg grondig hertekend.

Trendy FM heeft door de nieuwe erkenningen ook enkele frequenties verloren maar heeft hierdoor ook een nieuwe uitdaging in de regio West Limburg waar ze hun positie versterken. Trendy Fm is dan ook te beluisteren via 106 Fm Ham, 107 Fm Houthalen en 106.4 Fm Paal Beringen.

Radio Benelux blijft de Paalse Radio vanuit de Deurnestraat maar vanaf heden met een beter luistercomfort, voor Benelux was het de afgelopen jaren soms dweilen met de kraan open door het hoogvermogen van 1live uit Duitsland op 106.4 Fm. Door de verhuis wordt dit luistercomfort geoptimaliseerd. Radio Benelux is dan ook vanaf heden te beluisteren via 107.5 Fm, 105 Fm en 105.5 Fm. Voor Radio Benelux zal in eerste instantie de 107.5 Fm in Lummen on air gaan. Gevolgd door Zolder 105 Fm en in het najaar ook de frequentie in Halen/Loksbergen 105.5 fm.

Radio Lorali zal op 104.9 Fm te beluisteren zijn na de grote frequentie switch. Radio Lorali zal hierdoor wel een verschuiving maken van Midden Limburg naar West Limburg. Maar gelukkig zullen toch de grootste groep luiste raars hierdoor hun favoriete station niet verliezen zoals het eerst naar uit zag.

Het unieke in vlaanderen hiervan is dat in plaats van elkaar te zien als concurrent we hier samen met de collega’s een station dat hun vergunning zag verdwijnen terug oppikken en een nieuwe kans geven. Samen sterk voor de toekomst zonder aan elkaars identiteit te raken.

Ook op vlak van events en regionaal nieuws zal er op termijn een verdere samenwerking komen.

Dus een goed nieuws verhaal? Inderdaad een goed nieuws verhaal wa ar we als lokale radio vrienden terecht trots op zijn. Want samensmeltingen zijn er wel meer in Vlaanderen maar uniek is het behoud van een station dat off air moet.

Radio luisteren in Midden en West Limburg zal vanaf 2018 nog fijner en aangenamer zijn.
Trendy Fm, Lorali en Radio Benelux samen voor de toekomst.