Bekkevoort lanceert nieuwe website

De gemeente Bekkevoort lanceert een volledige nieuwe, webresponsive website. De url (webadres) www.bekkevoort.be is ongewijzigd gebleven. Ook het OCMW, met zijn dienstverlening, is nog steeds terug te vinden op deze website.

Snelle zoekfunctie

Het zoekveld staat centraal op de home-pagina, en is ook op elke andere pagina zichtbaar. De zoekfunctie doet sterk denken aan de gekende zoekrobots op het internet waar iedere surfer zeer vertrouwd mee is.

Als je invult wat je zoekt, worden al de zoekresultaten getoond terwijl je nog aan het typen bent. Veel sneller kan het niet worden.

Ook geen ingewikkelde menu’s meer, die vooral verwezen naar de structuur van gemeentediensten. Bij de opbouw van de nieuwe website is uitgegaan van de bezoeker zodat hij of zij zo snel mogelijk de informatie vindt die hij zoekt.

Mobiele toestellen

Het gaat om een gebruiksvriendelijk en webresponsive website. Hij is gemakkelijk raadpleegbaar op mobiele toestellen zoals tablets en smartphones. De nieuwe website is immers zo gebouwd door websitebouwer LCP dat hij zich automatisch helemaal aanpast aan je apparaat en dus optimaal leesbaar is.

Foto’s

Op de home-pagina staan enkele typerende foto’s. Een aantal hiervan zijn genomen door David Vanthienen, fotograaf en ook voorzitter van de gemeentelijke cultuurraad.

Deze foto’s gaan trouwens regelmatig veranderen aan de hand van de seizoenen, actualiteit …