Eerste paalzetting hoofdkantoor Poetsbureau Paal

Deze middag werd hetsymbolische startschotgegeven van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het Poetsbureau in Paal. Het nieuwe kantoor met een kostenplaatje van maar liefst € 3.750.000 biedt plaats aan meer bediendes dan het huidige kantoor. Bovendien wordt het uitgerust met opleidings- en recreatieruimtes, met een zonneterras en een café waar het personeel ook buiten de werkuren gebruik van kan maken. De verhuis staat gepland in de zomer van dit jaar. Voor de stad Beringen is het een opsteker naar tewerkstelling.
“Wij zijn enorm trots dat Vlaanderens grootste dienstenchequebedrijf opnieuw kiest voor onze stad als thuisbasis. De economie in Beringen doet het goed en de tewerkstelling in onze regio heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen. We hebben dit te danken aan de vele bedrijven die geloven in onze stad. Wij zijn blij dat Het Poetsbureau hier deel van uitmaakt en kijken uit naar de opening van het nieuwe hoofdkantoor”, zegt schepen van economie Gilbert Lambrechts.
Het gaat goed met Het Poetsbureau. Intussen heeft Vlaanderens grootste dienstenchequebedrijf de kaap van 6000 werknemers overschreden. De groeiambities voor 2018 werden vanmiddag voor het eerst voorgesteld. In 2017 werd het personeelsbestand van Het Poetsbureau al stevig uitgebreid. Vooral in het najaar ging het aantal de lucht in met 1524 nieuwe aanwervingen.
“Sinds de start van 2018 kwamen er al 300 personeelsleden bij (nettogroei) en daar stopt het niet. De doelstelling om tegen 2020 met 10.000 werknemers aan de slag te gaan, vegen we niet van tafel. Dat aantal staat gelijk aan 200 miljoen euro omzet. De continue instroom van nieuwe klantvragen naar oplossingen met dienstencheques bewijst dat Het Poetsbureau nog lang niet is uitgegroeid”, zegt CEO Jo Mellemans trots.Het gebouw is een realisatie van architectenbureau Buro B en aannemer Mathieu Gijbels. Ze vestigen hun langs het huidige gebouw.