Koolmijnlaan in Beringen-Mijn afgesloten dit weekend

BERINGEN –  De restauratiewerken van de spoorwegbrug over de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn komen in een eindfase. Dit weekend van 19 en 20 mei zal de brug teruggeplaatst worden op de brughoofden boven de Koolmijnlaan. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken zal de Koolmijnlaan van zaterdag 19 mei 08.00 tot zondag 20 mei 20.00 uur afgesloten worden.

De Koolmijnlaan wordt volledig afgesloten ter hoogte van de brug. “Er zal in beide richtingen een omleiding over de Beverlosesteenweg, Kruisbaan, Nijverheidsstraat en Kasteletsingel zijn. Voor de fietsers loopt de omleiding, in beide richtingen, via de Kerkstraat, Noordwijkstraat, Laan op Vurten en Leysestraat,” legt schepen van Verkeer, Jean Vanhees uit.
Tijdens deze werken blijven de handelaars van de Koolmijnlaan steeds bereikbaar via de omleiding.

Het fiets- en voetpad  bij het Kolenspoor maakt deel uit van een ander dossier dat momenteel in aanbesteding is. De aansluiting met het fietspad Kolenspoor zal dan ook in een latere fase op de brug worden aangebracht.