Interview: Minderjarige overvallen krantenwinkel in Koersel

Interview door Jeroen op vrijdag 11 mei 2018

Op 8 mei omstreeks 17.30u werd  krantenwinkel “Bij Sofie” in de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel overvallen door 2 gemaskerde mannen, die de winkeluitbaatster bedreigden met een vuurwapen en met een mes.

Het tweetal kon een kleine som geld en tabakswaren buitmaken.

Tijdens hun vlucht na de feiten diende het tweetal de buit en het vuurwapen achter te laten ter hoogte van het kerkhof in Koersel.

Het wapen bleek nep te zijn.

In het navolgende onderzoek kon de lokale recherche van de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo gisteren 9 mei 2 minderjarigen oppakken en verhoren over het plegen van de overval. Er bleken in het onderzoek voldoende elementen aanwezig om aan te nemen dat zij de overval gepleegd hebben.

Het tweetal werd vandaag in de loop van de dag voor de jeugdrechter geleid.