Albums van de week: Januari 2019

Paul McCartney – Egypt Station (Week 1 2019)

Egypt station is het zeventiende studioalbum van de Britse muzikant Paul McCartney. Hij was een van de vier leden van de legendarische popgroep The Beatles. McCartney zong in die band en speelde basgitaar en piano. Hij schreef samen met John Lennon de meeste liedjes van deze groep. Hij schreef vooral melodieuze en gevoelige liedjes zoals Hey Jude, Yesterday en Let it be. Het nieuwe album Egypt station wordt zowel door de critici als de luisteraars positief gewaardeerd. Dit is het eerste album van Paul McCartney in 36 jaar, dat de eerste plaats heeft behaald in de Amerikaanse albumlijst.

Niels Destadsbader – Dertig (Week 2 2019)

2018 was pas echt hét jaar voor Niels Destadsbader… Waar 2016 en 2017 al fenomenaal waren, brak hij in 2018 pas echt alle records. Weken in de hitlijsten met zijn single ”Verover mij” en album ”Dertig”, een MIA voor beste Nederlandstalige zanger, en dan moest het beste nog komen.

Op 31/10 en 01/11 speelde Niels 2 uitverkochte shows in HET Sportpaleis in Antwerpen. Deze 2 shows werden opgenomen, en daar is nu een DVD van gemaakt.

De eerste uitvoering van deze cd was eerder al een album van de week. Dit is de nieuwe uitvoering. De gewone cd ”Dertig” werd aangevuld met extra live bonus-tracks.

Fleetwood Mac – 50 Years – Don’t Stop (Week 3 2019)

Ter ere van het 50 jarige bestaan van Fleedwood Mac, komt er een nieuw album waarop het beste van Fleetwood Mac is verzameld: ’50 Years – Don’t Stop’. Het album kenmerkt de grote hits van de band door de jaren heen en geeft je een verdieping op wat de band nog meer heeft uitgebracht. In de loop der jaren heeft de band meerdere leden gehad en deze zijn ook terug te vinden op ’50 Years – Don’t Stop’.

Netsky – Abbot Kinney (week 4 2019)

Netsky bracht zijn nieuwe EP ‘Abbot Kinney’ uit. De EP bevat 5 nieuwe nummers die tot stand gekomen zijn na samenwerkingen met de internationale top producers.

Lukas Graham – 3 (The Purple Album) (week 5 2019)

Het met Grammy Awards genomineerde Lukas Graham keert terug met de release van de nieuwe single ‘Love Someone’. Zoals we gewend zijn van Lukas Graham werpt het nummer een eerlijke, intieme blik op menselijke emoties. ‘Love Someone’ zet tevens de toon voor de release van het aangekondigde nieuwe album: ‘3 (The Purple Album)’, dat uitkwam op 26 oktober.

Beluister elke werkdag omstreeks 12.15 een nummer uit deze albums bij Jeroen in de Noenshow.