Albums van de week: Augustus 2019

Sting – My Songs (week 31 2019)

Sting’s favoriete nummers uit zowel zijn solo periode als zijn carrière bij The Police worden op deze release “My Songs” in een nieuw jasje gestoken. Nieuwe arrangementen, modernere opnames blazen zijn klassiekers nieuw leven in maar ze blijven steeds gekenmerkt door zijn unieke stem.

The National – I Am Easy To Find (week 32 2019)

‘I Am Easy To Find’ is de opvolger van het zeer succesvolle album ‘Sleep Well Beast’, dat onder andere nummer 1 werd in de U.K. en Nederland, en is het achtste studio album van The National.

Sabien Tiels – Licht (week 33 2019)

Het verhaal van LICHT begon twee zomers geleden met het citaat “Alles wat nog telt is hier en nu.” Zonder enige tijdsdruk begon ik te werken aan een album waarop alles mocht en niets moest.” dixit Sabine Tiels in het boekje bij het album LICHT. Sabien Tiels scoorde al menig hit waarvan ‘Moeder van mijn moeder, ‘Is dit het nu’ en ‘Trein’ de meest bekende zijn. Op het album LICHT staan verder: ‘Hier en nu’ geschreven op Song City 2017 – ‘Jij kent me beter dan ik’, Sabiens zomerhit van vorig jaar – ‘Eerst geloven en dan zien’, een van de eerste Vlaamse songs met een 100% geanimeerde videoclip – ‘Dans’.

Avicii – TIM (week 34 2019)

Toen Tim Bergling op 20 april 2018 overleed, was hij bijna klaar met het afronden van een nieuw album. Hij liet een collectie achter van bijna afgeronde tracks, samen met notities, e-mail conversaties en text berichten over de muziek. De songwriters waar Tim mee heeft samengewerkt op dit album zijn verder gegaan met het proces om zo dichtmogelijk bij zijn visie te komen. Na het overlijden van Tim heeft de familie besloten de muziek niet achter te houden. In plaats daarvan wilde zij de muziek delen met al zijn fans wereldwijd. Avicii’s opbrengsten van het album zullen naar de non-profit Tim Bergling Foundation en de doelen waar deze organisatie voor staat gaan: het voorkomen van psychische problemen en zelfmoord gedachten.

Bastille – Doom Days (week 35 2019)

De Britse groep Bastille verkoopt Sportpaleizen uit en weet de ene radiohit na de andere te scoren. Na twee succesvolle albums komen ze dit jaar met hun derde langspeler Doom Days. Doom Days bruist van energie en ideeën; een gevarieerd album dat speelt met genres als gospel, house als RnB. Het album is soms introspectief en intiem, maar eveneens misschien wel hun meest dansbare tot nu toe! Met meer dan 8 miljoen albums verkocht en met wereldwijd meer dan 6,5 miljard streams, blijft de band een van de meest beluisterde artiesten ter wereld.