Albums van de week: November 2019

The Raconteurs – Help Us Stranger (week 45 2019)

Met “Help Us Stranger” zijn The Raconteurs teruggekeerd precies wanneer ze het hardst nodig zijn, verenigd en versterkt met grenzeloze ambitie, oneindige energie en een collectivistische geest die op het hoogtepunt van zijn aanzienlijke krachten opereert, opnieuw een geluid en woede creërend alleen mogelijk wanneer alle vier de leden samen komen.

Die Schnappers – Die Schnappers (week 46 2019)

Wat krijg je als je 2 feestneuzen (Yves Segers & Matthias Lens) bij elkaar zet? Yep, dan krijg je dus DIE SCHNAPPERS !Matthias is al 25 jaar verslaafd aan zijn accordeon, en had voor het eerst succes samen met Annelies Winten in The Sunsets. Daarna ging Matthias solo verder, en heeft zo intussen al 4 solo-platen op zijn naam.Yves hoeft al helemaal geen introductie meer : met Toast zorgde hij voor een klassieker met ”Ik schreeuw het van de daken”, en ook zijn solo-ambiance singles waren allem
al een schot in de roos (”Een beetje gay”, ”Waar zijn die handjes” en ”Waar is mijn vleeskroket” om er maar een paar te noemen).In Die Schnappers bundelen Matthias & Yves de beste apr??s-skihits van de laatste jaren in een knalalbum, en daarmee is DE ultieme Oktoberfesten-Apres ski-Carnaval partyband geboren. AMBIANCE!

Bruce Springsteen – Western Stars (week 47 2019)

We kennen Bruce Springsteen. Van bezielde heartland rock, of van ingetogen, uitgeklede songs. Toch weet hij ons nog steeds te verrassen met zijn nieuwe album. We dáchten dat we Bruce Springsteen kenden, liever. Want op zijn 69ste verrast hij met ‘Western stars’. Een album met rijk georkestreerde folk-pop, met strijkers, zachte hoorns en een beetje pedal steel. Burt Bacharach in jeans. Springsteen haalde inspiratie uit de muziek van zijn jeugd, zonnige west coast songs van Glen Campbell en Harry Nilsson, of van The Righteous Brothers. Zonnig Californië tout court speelt een hoofdrol op het album. Springsteen kruipt in de huid van een reeks personages, western stars, die hun geluk gingen zoeken in de golden state, maar voor wie het avontuur een donkere draai nam. Een ex-verslaafde stuntman op de sukkel in ‘Drive fast (the stuntman)’ “I got two pins in my ankle and a busted collarbone/A steel rod in my leg, but it walks me home.” Of een aan lager wal geraakt acteur in het titelnummer die aan de toog altijd maar hetzelfde verhaal vertelt over die keer dat hij door John Wayne werd neergeschoten in een film. De western stars zijn stuk voor stuk faded stars. Springsteen heeft er net een lange reeks soloconcerten op Broadway op zitten. Mocht hij het ooit van plan zijn: uit dit album is een musical te puren. Maar voorlopig lijkt-ie het niet van plan, want Springsteen heeft aangekondigd dat hij komende herfst weer de studio in gaat voor een nieuw album met de E Street Band.

Michael Lanzo – Geloof, hoop en liefde (week 48 2019)

Goed nieuws voor de talrijke fans van de West-Vlaamse zanger Michael Lanzo. De muzikale carrière van de sympathieke zanger met de gouden stem krijgt met de release van zijn nieuwe single ‘Weekend’ én zijn 2de Nederlandstalige album ‘Geloof, hoop en liefde’ een sterk vervolg. Michael scoorde zijn eerste succes met ‘C’est La Vie’, een liedje dat hij in 2006 uitbracht en waarmee hij meerdere malen te gast was in ‘Tien om te Zien’. 6 Jaar geleden stond hij volop in de spotlights als winnaar van de tv-talentenjacht ‘Belgium’s Got Talent’. Op overtuigende wijze en met een straatlengte voorsprong, maakte hij als publiekslieveling zijn favorietenrol waar en het succes werd een jaar later bevestigd met de release van zijn eerste Nederlandstalige album ‘Het nieuwe licht’, dat voorafgegaan werd door de nummer 1-hit ‘Vraag aan mij niet hoe’.Op het nieuwe album ‘Geloof, hoop en liefde’ staat uiteraard de nieuwe single ‘Weekend’, een frisse uptempo popsong van de hand van Sabien Tiels, maar ook enkele andere nummers waarvoor collega’s in de pen kropen, zoals ‘Je thuis is waar men van je houdt’ (Bart Herman), ‘Hoop in mijn hart’ (John Terra) en ‘Mama Leona’ (Christoff). ‘Geloof, hoop en liefde’ is een gevarieerd album met 15 liedjes, waarop diverse muziekstijlen aan bod komen.

De al gepasseerde albums van oktober kan je hier terugvinden.