NIEUW PROGRAMMA: Klassieke Klassiekers – vanaf woe 05/07/2023

Altijd geïntrigeerd geweest door de vele betekenissen van het woord klassiek. Je hebt de klassieke Oudheid ( de vijfde eeuw voor Christus in Athene) , je hebt  klassieke muziek ( het werk van Mozart, Beethoven et ), je hebt klassieke boeken ( De ontdekking van de wereld van Harry Mulisch) , je hebt de klassiekers in het wielrennen ( de Ronde van Vlaanderen) , in het voetbal ( de Classico tussen Real Madrid en Barcelona). Klassiek betekent vooral voortreffelijk, uitstekend. In de muziek heb je de klassieke klassieke muziek, nl. de klassieke muziek die in de klassieke periode van de klassieke muziek  ( 17de, 18de, 19de en vroeg 20ste eeuw) geschreven werd door de grote componisten Bach, Vivaldi, Haendel, Verdi, Schubert. En je hebt de moderne klassiekers die door Bob Dylan, The Beatles, Pink Floyd, Nick Cave, David Bowie, Paul Simon geschreven werd, vooral in de tweede helft van de 20ste eeuw.Op Radio Benelux gaan we die klassiekers aandacht geven, in een reeks programma’s Klassieke Klassiekers en Moderne Klassiekers. We beginnen op 5 juli met Klassieke Klassiekers, van 12 tot 1, met Eric Satie, Giacomo Puccini, Samuel Barber en andere helden.

Stem af op www.radiobenelux.be of op FM 104,9. Presentatie en muziekkeuze Jan Flamend, productie Wim Wilms.