Leerlingen organiseren hun eigen festival op school!

De leerlingen van het THHI in Tessenderlo organiseren op maandag 24 april hun eigen festival tijdens de schooluren!
Samen met StressFactor LIVE toveren ze de speelplaats om tot een echt festivalterrein. Een topaffiche met o.a. Mark with a K, M&T, Mc Mota en Bizkit Park zal ongetwijfeld voor een fantastisch feestje zorgen in Tessenderlo.

Op 24 april zal de speelplaats van het THHI voor één keer omgetoverd worden tot een zomers festival. De schoolboeken worden na de middagpauze opgeborgen om vanaf 12u30 alles te geven op de muziek van hun zelf gekozen artiesten. Tot het laatste belsignaal kunnen de leerlingen genieten van verschillende optredens van de internationaal bekende artiesten. Tussen de optredens door voorzien de leerlingen overheerlijke festivalhapjes- en drankjes, zorgen ze voor het nodige entertainment en kunnen zij genieten van de muziek van de lokale school DJ’s. Onder andere TAGMAG en KBC zorgen voor de nodige extra randanimatie.

StressFactor LIVE geeft de leerlingen de kans om zelf een festival te organiseren. Samen met een team van leerlingen en leerkrachten sloegen ze de voorbije maanden de handen in elkaar en gingen ze aan de slag met een zelfgemaakt draaiboek. Zo helpen de leerlingen tijdens het festival met de opbouw en afbraak van het podium en zorgen ze eigenhandig voor randanimatie, catering, artiestenbegeleiding, etc.. Na maanden van voorbereidingen is het dinsdag eindelijk zo ver, een echt festival op de speelplaats! StressFactor LIVE organiseerde zo in de voorbije 15 jaar al meer dan 325 festivals.

Dankzij deze unieke ervaring bieden we de leerlingen de kans om de theoretische leerstof van de lessen om te zetten in de praktijk. Zo kan er tijdens de lessen economie gewerkt worden aan de boekhouding en kunnen de leerlingen tijdens de lessen Nederlands leren hoe ze persberichten schrijven. Kortom: de ultieme schoolervaring!

Line Up

12u30 – 13u15 Bizkit Park
13u15 – 13u45 School-DJ
13u45 – 14u45 M&T ft MC Mota
14u45– 15u15 School-DJ
15u15 – 16u15 Mark With a K

Artiesten

Bizkit Park is een metalband die bestaat uit 5 leden. Frontman Niko Van Driessche, bekend van het vroegere JIM tv, brengt samen met zijn 4 bandleden op spectaculaire manier hulde aan het nu-metal genre. Linkin Park, Limp bizkit, slipknot zij passeren allemaal de revue.

Meddik en Toxidelic of kortweg M&T bewijzen al enkele jaren dat zij het perfecte duo zijn voor een geweldige drum and bass set. Elk jaar hosten ze hun eigen show in de Hasseltse Muziekodroom en genieten ze van de steun van internationale artiesten als Andy C en Friction.

Mark With a K is één van de grootste namen in de hardstyle wereld. Hij was de headliner op festivals als Tomorrowland, Summerfestival en Reverze. Hij verkocht al meermaals de Lotto arena uit en samen met MC Chucky brengt hij een energieke DJ-set die niemand onberoerd laat.