Hogeschool PXL en De Voorzorg helpen studenten de herexamens door te komen

Studenten die hard gestudeerd hebben en toch niet geslaagd zijn, ervaren dat vaak als een zware opdoffer. Hogeschool PXL en De Voorzorg willen deze studenten een hart onder de riem steken en maken deze zomer de tweede zit een beetje draaglijker met een rustige studeerplaats, studiebegeleiding en ontspannende workshops.

Hogeschool PXL en De Voorzorg geloven in talenten van jongeren. Beide organisaties zetten zich elke dag in om jongeren kansen te geven hun talent optimaal te ontwikkelen. Die ontwikkeling is een leerproces dat voor iedereen gepaard gaat met vallen en opstaan. In augustus vertaalt zich dat voor een heel aantal studenten in het zo goed mogelijk benutten van een tweede examenkans.

Om herkansers een hart onder de riem te steken houdt Hogeschool PXL de bibliotheek op campus Elfde Linie ook in de zomer geopend. De hele zomer, behalve tussen 17 en 21 juli, kunnen studenten samen studeren. Op Eigen Benen Staan, de jongerencampagne van De Voorzorg, voorziet vanaf 24 juli een ontspanningsaanbod om de nodige afleiding te voorzien tijdens de pauzes. Herkansende studenten kunnen ook een afspraak maken met de summercoach van Hogeschool PXL voor studiebegeleiding.

“We willen studenten met herexamens aanmoedigen om hun tweede zit optimaal te benutten,” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. “Het is heel belangrijk om elke examenkans te grijpen, want wie niet deelneemt aan de tweede zittijd vertraagt zijn of haar studies en verliest leerkrediet. Blokken tijdens de zomermaanden is niet evident, maar door onze bibliotheek open te stellen, begeleiding te voorzien en voor ontspanningsfaciliteiten te zorgen willen we met PXL en De Voorzorg een aangenaam studieklimaat aanbieden aan deze studenten.”

 “Blokken tijdens de zomermaanden is niet evident”

Van yoga tot handmassage

“Met de schoolverlaterscampagne ‘Op Eigen Benen Staan’ willen we jongeren de beste start geven wanneer ze het werkveld intrekken. Het pad daar naartoe is soms met vallen en opstaan. Er is veel ondersteuning en aandacht voor de examens tijdens de eerste zit, maar die tweede zit verdient evenveel aandacht,” aldus Tony Coonen, federaal secretaris van De Voorzorg. Daarom vult De Voorzorg vanaf 24 juli de studeerpauzes met verschillende workshops, wedstrijden en verkoelende drankjes. Op het programma staan onder andere yoga, ontspannings- en handmassage, pilates, smoothies maken en ontspanningstechnieken.

“Iedereen heeft talenten en verdient een tweede kans”

“Iedereen heeft talenten en verdient een tweede kans. Als ziekenfonds weten we dat de tweede zit een moeilijke periode is voor jongeren, die zich opnieuw moeten opladen om hartje zomer terug achter de boeken te kruipen. Daarom slaan we de handen in elkaar met Hogeschool PXL om deze jongeren een hart onder de riem te steken. Met een gezond ontspanningsaanbod willen we de herkansers voorzien van de nodige ontspanning, zodat er daarna terug met een fris hoofd gestudeerd kan worden”, aldus Tony Coonen. Bij de summercoach kunnen studenten terecht voor studiebegeleiding. En nieuw dit academiejaar zijn de summerbuddy’s: medestudenten die vakinhoudelijke begeleiding geven. Studenten die liever thuis studeren kunnen ook chatten met de summercoach.

Het volledige programma kan je steeds raadplegen op www.pxl.be/summercoach.

Praktisch

Wanneer?
Studeerplaats en summercoach Hogeschool PXL
Van 3 juli t.e.m. 8 september, elke weekdag van 9u tot 20u, uitgezonderd 17 – 21 juli
U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Wenst u graag beelden te maken?
Op dinsdag 25 juli om 14u30 kunnen de studenten deelnemen aan een shiatsumassage.

Ontspanningsaanbod
shiatsu (ontspanningsmassage) | dinsdag 25 juli | 14u30
yoga | dinsdag 1 augustus | 14u30
handmassage | donderdag 3 augustus | 14u
smoothies | vrijdag 4 augustus | 15u
ontspanningstechnieken | dinsdag 8 augustus | 14u30
handmassage | donderdag 10 augustus | 14u
smoothies | vrijdag 11 augustus | 15u
pilates | donderdag 17 augustus | 14u30
smoothies | vrijdag 18 augustus | 15u
Doorlopend van 24 juli t.e.m. 8 september: wedstrijden, ontspanningshoekje en ijsthees op warme dagen

Waar?
Bibliotheek Hogeschool PXL, gebouw A
Elfde Liniestraat 24
3500 Hasselt