In juni maakte Bandits bekend dat de band in september ophoudt te bestaan. ‘We hebben unaniem beslist om na de zomer een punt te zetten achter Bandits’, vertelt frontman Jasper Publie. ‘In de afgelopen zes jaar hebben we ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan en vriendschappen voor het leven gesloten, maar nu iedereen in een andere fase van z’n leven zit, voelen we dat dit het juiste moment is om dit project stop te zetten.’

Geen einde in mineur, maar een spetterende liveshow! Want na de zomertour hield Bandits vanavond halt in de concertzaal van de Zandloper in Wemmel voor een XXL-afscheidsconcert dat de naam The Grand Final kreeg. Ook Radio Benelux was aanwezig, een verslag krijg je te horen bij Break Out! (zondag 19:00 – 21:00)

‘De vele avonturen die we samen hebben mogen beleven, hebben we altijd kunnen delen met onze fans’, vertelt Jasper Publie nog. ‘Onze fanbase is doorheen de jaren heel breed en divers geworden. We zijn hen erg dankbaar voor de ongelofelijke support, van in de kleinste dorpen in Vlaanderen tot in de Lotto Arena en het Sportpaleis toe.

The Grand Final

De titel van het afscheidsdienst concert zou doen vermoeden dat dit groots afgesloten zou worden alla Sportpaleis. Toch moest je het groots zien op een andere manier, gewoon voor de laatste keer er een lap op geven voor een 600 tal vrienden, familie en enkele van de grootste fans!

De zaal had enkele nummers opwarming nodig maar tijdens unfold me (een nummer dat ze 2x speelde trouwens) kwam de zaal opgang en is het niet meer stilgevallen!

De playlist was gevuld met zowel nieuwe als oude nummer en zelfs enkele covers. Zo speelden ze “There will be no next time“, toch wel een duidelijke boodschap. Een van hun favoriete covers is blijkbaar “Rhythm is a dancer“, ze brachten hier een extended versie van met zelfs een Dance Break waarop een van de bandleden zich helemaal uitleefde.

Speciaal voor een keer staat de papa van Jasper ook mee op het podium, hij helpt een handje met alle gitaarwissels die er tijdens de show gebeuren.

Afgesloten werd er met de nummers tijdbom, stop! en ’t zal wenen van komen. Een humoristische noot om mee te eindigen. Zo schreeuwde het publiek volgende zinnen uit volle borst mee “stop! Stop, houd er mee op” en “’t zal wenen van komen”

Maar ook fans brachten een verassing, een nummer geschreven speciaal voor de band. Een ontroerend moment waarop heel de zaal aan het zingen slaat.

Na een hele hoop bedankjes zongen de jongens nog een accoustisch nummer! En toen zat de show van een dikke 2 uur er op. In de zaal waren er een hoop wenende gezichten te zien. Deze waren al snel terug vrolijk toen de bandleden na een 20 tal minuutjes de mensen in de zaal vervoegde en er tijd was voor foto’s en een babbeltje.

Over bandits

De band bestaat uit Jasper Publie (20), Toon Smet (19), Tim Tielemans (18), Thomas Van Achteren (21) en sinds de zomer van 2016 ook uit Neil Akenzua (23) die op keyboards mee zorgt voor een hedendaagse popsound. Bandits werd opgericht in 2011, maar op dat moment waren de bandleden al 4 jaar samen bezig. Een aantal hoogtepunten uit hun carrière so far zijn het live-concert ‘Bandits & Friends’ in de Lotto Arena, de samenwerking met Thé Lau in het Sportpaleis, tweede worden in de nationale finale van Eurosong, de theatertour ‘Back To Basics’ en de clubtour ‘Helden!’ waar de band ondermeer met Bart Peeters op het podium stond.

Eurosong

De leden van Bandits speelden zich in 2014 in de kijker bij de nationale preselecties voor Eurosong, waar ze tweede werden, na Axel Hirsoux.

RECENSIES OVERZICHT
Sfeer
Interactie met publiek
Muziek
bandits-the-grand-finalIn juni maakte Bandits bekend dat de band in september ophoudt te bestaan. 'We hebben unaniem beslist om na de zomer een punt te zetten achter Bandits', vertelt frontman Jasper Publie. 'In de afgelopen zes jaar hebben we ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan en...