Evacuatieoefening windmolen site Panasonic

Op dinsdag 5 september werd er in de voormiddag een oefening georganiseerd voor het windturbinepark op de site van Panasonic in Tessenderlo in samenwerking met de brandweer van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Om de oefening in alle sereniteit te laten verlopen, was de site niet toegankelijk zijn. Het brandweerteam deed de oefening in samenwerking met ENGIE Electrabel en Panasonic. Dit betekent concreet dat er zich wagens van de openbare brandweer naar de site zullen begeven én een evacuatieoefening vanuit de windturbine zal plaatsvinden.

Veilig een productie eenheden uitbaten betekent voor ENGIE Electrabel ook kunnen anticiperen op alle mogelijke scenario’s die zich op en rondom onze sites kunnen afspelen, ook op onze windturbineparken. Daarom worden er op regelmatige tijdstippen oefeningen georganiseerd. Het doel van deze oefeningen is om de procedures, die in de nood- en interventieplannen beschreven staan, uit te testen.