(Nonkel) Frans Kenens overleden

Frans Kenens is overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Jenny Dillen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Frans Kenens werd geboren op 8 augustus 1929 in Paal. Hij groeide op aan de broekkant in de buurt van de Gestelse molen aan de Zwarte beek. Later verhuisde de familie naar de Paalstraat. Na zijn huwelijk met Jenny Dillen bouwde Frans een huis in de Galgestraat 8, een adres dat later in heel Paal bekend zal worden.

Frans werkte van 1950 tot 1973 in de mijn van Beringen. In het begin deed hij het zware werk kruipend in de ondergrond, later werd hij controleur van de ondergrondse liften. Door het ongezonde werk kreeg hij maagklachten en ging uiteindelijk op invalidenpensioen.

Op 6 april 1980 zag Radio Benelux het levenslicht. Zijn zoon Jos was samen met buurjongen Johan Vanhees één van de stichters. Radio Benelux streek na de illegaliteit neer in de veranda van Frans. Nadien werd het kolenkot omgebouwd tot studio, de veranda werd vergaderzaal en ontmoetingsplaats voor de diskjockeys en presentatoren. In 1984 bouwde Radio Benelux de garage van Frans om tot een café annex studio. Tot 3 jaar geleden was Radio Benelux nog altijd gehuisvest in de Galgestraat 8.

Frans bekommerde zich om de vele jongens en meisjes die dagelijks over de vloer kwamen als een echte vader en de medewerkers noemden hem al vlug nonkel Frans. Bij nonkel Frans en tante Jenny konden de medewerkers altijd terecht voor een babbel en als we honger hadden maakte Frans de beste spaghetti van Paal.

Frans was ook een grote filmliefhebber en heeft velen hun jeugdjaren vastgelegd op film. Frans hielp ook altijd in de cafetaria van Radio Benelux.

De foto is genomen in de veranda, waar het in 1980 allemaal begon en zovele andere jongens en meisjes die hier hun eerste stappen gezet hebben in de mediawereld. Op de achtergrond zie je nog een oude sticker van Radio Benelux.