Albums van de week: Maart 2020

Coldplay – Everyday Life (Week 10 2020)

Coldplay is terug met hun langverwachte nieuwe album, ‘Everyday Life’, dat op 22 november uitkwam.

Na zeven succesvolle studio albums, waarvan ‘A Head Full Of Dreams’ in 2015 het laatste was, komt de UK band nu met een achtste studio album.

‘Everyday Life’ telt 16 nummers, onderverdeeld in twee delen van 8 nummers, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. De hoes van het album dateert uit 1919 en is een foto van een band van de overgrootvader van bandmember Jonny Buckland.

Het album is, zoals de titel doet vermoeden, een reactie op het hedendaagse leven en raakt actuele thema’s zoals oorlog, de vluchtelingencrisis, de opkomst van rechts nationalisme, sexisme, racisme, politie geweld, corruptie en ‘gun control’ aan.

Mathias Vergels – Waar is Mathi (Week 11 2020)

Voor Mathias Vergels is 2019 een jaar om nooit meer te vergeten. Begin januari lanceerde hij met een nieuwe ploeg, gesteund door Hans Kusters, ontdekker van Clouseau en eigenaar van het iconische HKM-label, zijn single ‘Wij alleen’. Met bijna 30.000 YouTube-views, een top 5-notering in de Ultratop 50 en massa’s airplay, was het voor Mathias en zijn team een belangrijke single, want hij bewees dat er naast zijn rol in de populaire serie ‘Thuis’ ook ruimte was voor een carrière als Nederlandstalige popartiest. Hierna scoorde hij met ‘Helena’ en ‘1 keer voor altijd’ nog meer top 5-noteringen. Zijn debuutalbum heeft hij opgenomen met met de Fondenberg Brothers en bestaat uit een gevarieerde mix van uptempo songs en gevoelige liedjes. Mathias Vergels heeft de tijd genomen én gekregen voor zijn Nederlandstalige debuutalbum ‘Waar is Mathi’. Samen met Manu Huylebroeck en met ondersteuning van o.a. Ingrid Mank, Joes Brands, Lucas Sabbe, Bram Vandenberghe en René van Mierlo, levert hij een visitekaartje af om “U” tegen te zeggen. “Waar is Mathi’ is een streling voor het oor en een aanrader voor iedereen die houdt van Nederlandstalige muziek.

Tove Lo – Sunshine Kitty (Week 12 2020)

Tove Lo is een van de meest geliefde Zweedse exportproducten sinds de gehaktballetjes van de IKEA en mag zich rekenen tot de A-liga van de Europese popmarkt. Met al drie albums op de teller en vooral heel wat spannende visuele projecten achter de kiezen heeft Lo inmiddels de status van een gevierde popster die toch net dat tikkeltje anders is. Op haar vierde album Sunshine Kitty lijkt ze haar artistieke visie helemaal gevonden te hebben en heeft ze een zeer coherente verzameling nummers op het album bij elkaar gekregen.

The Script – Sunsets & Full Moons (Week 13 2020)

Sunsets & Full Moons is alweer de zesde plaat van de Ierse band. Na miljoenen verkochte albums en vele uitverkochte concertzalen focust The Script zich weer op het oorspronkelijke script.
De laatste paar jaar deed The Script een intensieve wereldtournee langs 56 uitverkochte arena’s in 26 landen. Elke show speelden ze alsof het hun laatste keer was, zodat elk optreden even uniek en uitzinnig was. De mannen van The Script realiseerden zich daardoor dat zij, en niemand anders, het allerbeste weten wat hun DNA is. Dit deed hen besluiten om hun nieuwe materiaal zelf te produceren, waar ze in 2018 mee begonnen. Al snel rolde de ene na de andere song uit hun koker, met als eerste tastbare resultaat de hitsingle The Last Time.