Op weg naar de Deurnestraat

Al sinds 1979 was Radio Benelux te horen in Paal en ver daar omheen. Maar de officiële start was in 1980. Er werd een studio gebouwd in een achterbouw in de Galgestraat in Paal. 36 jaar later wordt er nog steeds radio gemaakt, met ondertussen een grotere studio en een cafetaria. Maar na een nieuwe huisbaas en een gebouw dat toch al zijn beste tijd gehad heeft, is het tijd om de Galgestraat te verlaten. We zijn volop in de weer om een nieuwe studio te bouwen in Brelaar – Heide (Paal). Vanaf 1 januari 2017 hopen we er ook volledig live te kunnen presenteren.

Samen met de nieuwe studio, is ook de nieuwe website online gegaan.

In de Galgestraat zijn we druk in de weer om alles te verhuizen, het nu nog huidige gebouw begint er al wat leeg uit te zien. Voor veel mensen een nostalgische locatie die aan het verdwijnen is.

Volg de werken ook via onze facebookpagina Klik hier

Een overzicht van de werken:

Voorjaar 2016

Er wordt een nieuwe locatie gezocht voor Radio Benelux, een lokaal met een cafetaria of wat daarvoor kan ingericht worden. Na enkele bezoeken aan locaties viel het oog op het oude parochiezaaltje in Brelaar – Heide. Er was een stemming georganiseerd met de buurtbewoners en praktisch iedereen ging akkoord met de nieuwe bestemming voor de zaal. De papieren werden in orde gebracht en het zaaltje zal de komende 34 jaar in erfpacht genomen worden door de radio.

Het eerste 3D plan van de nieuwe locatie
Voor het nieuwe gebouw in Brelaar – Heide (Paal)

28 Juni

Ja hoor alles getekend bij de notaris dus vanaf heden is Radio Benelux eigenaar voor 34 jaar van de zaal op Brelaar Heide. De verhuis en verbouwingen kunnen beginnen……

Ondertekening overeenkomst. (links: Open hart paal, rechts: radio benelux)
Keuken op 28 Juni
Zaal/studio op 28 Juni
Zaal/Cafe op 28 Juni

Zomer 2016

Het bouwen kan beginnen. Er worden al snel enkele muren opgetrokken om het zaaltje en de studio van elkaar te scheiden. Veel hout, stof, gyproc en isolatie later komt er vorm in de werken. Er zal ook een verhoogd podium gemaakt worden dat kan gebruikt worden tijdens de Durango Sessions in de cafetaria.

Redactieruimte en hoofdstudio

Najaar 2016

De muren van beide studio’s werden afgewerkt. Ook de vloer werd geplaatst. Er werd ook een schuine oprit voorzien zodat ook rolstoelgebruikers de studio kunnen bereiken. De bestaande toog in het cafetaria kreeg een likje verf, net zoals het sanitair. Verlichting werd geplaatst, net zoals andere elektrische benodigdheden. Ook de vloer in de studio werd gelegd, en de muren van de opnamestudio werden ook opgebouwd. De ruwbouw is klaar.

November 2016

Het volledig nieuw studiomeubel dat gebouwd werd uit palettenhout is klaar en geplaatst. De bestaande toog kreeg een likje verf, net zoals het sanitair en alle andere muren. Elektriciteit werd ook voorzien, alsook de verlichting. De ruwbouw is klaar.

Hoofdstudio op 16 november 2016

December 2016

De tijd kort. De laatste Durango Sessions in de Galgestraat werden gespeeld op dinsdag 30 november 2016. Op maandag 5 december zijn we begonnen met de afbraak van de studio in de Galgestraat.

De redactieruimte van de studio in de Galgestraat (midden december 2016)

De nieuwe zendmast is geplaatst, de nieuwe studiomeubels zijn volledig klaar, tijd om te verhuizen! Sinds de laatste week van 2016 komt de muziek vanuit de Deurnestraat, maar wel nog op de mast in de Galgestraat. De eerste testen op een tijdelijk mengpaneel blijken goed te werken. De cafetaria werd ook al zo goed als mogelijk in orde gebracht. Net in de laatste dagen van 2016 kwam ook onze nieuwe website online.

2017

We verwachten het nieuwe mengpaneel zo snel mogelijk. Ook kunnen we half januari uitzenden op onze nieuwe zendmast.

Onze jaarlijkse top 100 van het afgelopen jaar (2016) zal doorgaan op zaterdag 7 januari vanaf 10uur. Hierover kan je ook meer info vinden op onze website.

Hou ook 21-22-23 april 2017 vrij, want dan organiseren we een heus opendeurweekend!