VZW ElkHaar officieel voorgesteld

In Koersel werd zaterdag de vzw ElkHaar voorgesteld. Dat is een initiatief van Jessica Mantoni, Alessandro Mantoni en Letizia Coene. Doel is de ziekte alopecia meer bekendheid te geven en de taboe rond dit thema verder te doorbreken. Jessica heeft zelf de ziekte en wil op deze manier haar lotgenoten helpen.
“Ik wel personen met alopecia samen brengen zodat ze steun kunnen vinden bij elkaar. Verder willen wij mensen ook financieel helpen bij de aankoop van een haarwerk en/of permanente make-up”, vertelt Jessica.
Alopecia is een aandoening die voorkomt bij 1,7% van de bevolking en zorgt voor algemene haaruitval. De precieze oorzaak van de ziekte is nog niet bekend. Alopecia is een goedaardige ziekte die geen enkel orgaan belast of aantast.
“Het is vooral psychologisch dat het moeilijk is”, gaat Jessica verder. “Als kind werd ik vaak gepest omdat ik geen haar heb. En dat weegt heel zwaar. Vandaag heb ik het een plaats kunnen geven en daarom wil ik anderen kinderen en mensen helpen met onze vzw”.

BRONInternetgazet