Doe jij mee aan de Dag van de Buren?

Voor de vijfde keer op rij neemt de stad Beringen deel aan de Dag van de Buren, een internationaal initiatief dat in ons land via de vzw Feest in het Gebouw onder de aandacht wordt gebracht.

De Dag van de Buren, traditiegetrouw op de laatste vrijdag van mei, komt er weer aan. Het opzet is eenvoudig: buren, bewoners van een appartementsgebouw, van een wijk, rond een pleintje, nodigen elkaar uit bij een hapje en een drankje. Het concept draait om eenvoud en gezelligheid. Geen grote buurtactiviteiten waarbij straten moeten worden afgesloten en verkeer moet worden omgeleid, maar gezelligheid in de inkomhal van het appartementsgebouw, op de stoep, in de (voor)tuin, op de bank aan het pleintje. Een pintje, een glaasje thee, een koekje of een hapje en vooral een gezellige babbel. Kortom, de ideale gelegenheid om gezellig samen te komen en elkaar beter te leren kennen.

Schepen Thomas Vints laat weten dat de stad Beringen er voor kiest om dit jaar de Dag van de Buren heel het verlengd weekend van Hemelvaart te laten doorgaan, dus van donderdag 25 t.e.m. zondag 28 mei.  Op die manier kunnen buurtbewoners makkelijker een moment kiezen dat hen het best uitkomt.

Buren die willen deelnemen, kunnen bij de stad niet alleen gratis promotiemateriaal bekomen, maar ook een startpakket met lekkers van Oxfam en versieringen om het geheel op te fleuren.

Maar er is meer! Maak de avond zelf een leuke foto van je activiteit en bezorg hem vóór dinsdag 6 juni 2017 via lieselot.coppens@beringen.be. Als prijs beloont een jury de leukste foto met een geleid bezoek uit het aanbod dagtrips van Toerisme Beringen.

Via de B-magazine van mei, via facebook, via de website van de stad Beringen, via flyers en affiches wordt het initiatief in de kijker gezet. Gekende buurtverenigingen werden eveneens gericht aangeschreven. Op die manier wil de stad haar inwoners aanzetten om een gezellige ontmoeting onder buren te organiseren. Wie weet zit in het verlengde weekend van Hemelvaart wel de leukste dag van het jaar verscholen besluit schepen Thomas Vints.

Meer info kan je verkrijgen bij Lieselot Coppens, T. 011 43 03 57

VIAThomas Vints