April, maand vol fietsevents

“In april vinden er verschillende fietsevenementen plaats in Beringen. We hebben enkele jaarlijks terugkerende evenementen, maar ook nieuwe wielerevenementen worden opgestart. Je kan wel stellen dat het fietsen stilaan in het DNA van Beringen zit. Er zijn ook heel wat bedrijven binnen de wielersector in Beringen gevestigd zijn zoals Flanders’ Bike Valley, Ridley Bikes, Golazo… en nu heeft ook de Baloise Belgium Tour een etappe in Beringen,” zegt schepen van sport Tijs Lemmens.

Op zondag 7 april organiseert Wielerclub KOERSel voor de 7de keer de ‘Grote Prijs Plakkettenberg’ in Koersel. Dit is een wielerwedstrijd op en rond de Plakkettenberg. Er vinden twee wedstrijden plaats: om 13.00 uur starten de nieuwelingen aan een tocht van 66 km en om 15.00 uur fietsen de beloften/elite ZC 101 km.

In datzelfde weekend, op 6 en 7 april, organiseren de Opoeterse Mountainbikeclub en de stad Beringen de ‘Grote Prijs MTB Stad Beringen’ op het MTB-Park be-MINE. Net als vorig jaar is deze een UCI erkende wedstrijd categorie C1. Zaterdag is het de beurt aan de kinderen, amateurs en masters. Zondag wordt er om de titel gestreden tussen de junioren en elites dames & heren. Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd. Je kan elke dag tussen 9.30 en 17.00 uur de renners komen aanmoedigen. Voor meer info en het programma kan je de website www.gpstadberingen.com raadplegen.

Nieuw dit jaar is het E-bike event op 13 en 14 april op het MTB-Park van be-MINE. Dit is een organisatie van Ben Gielen en Arne Beysen in samenwerking met de fietsenwinkel ‘Get fixed’. Het elektrisch fietsen is al geruime tijd bekend bij het grote publiek. Sinds een aantal jaar maakt de E-MTB grote stappen voorwaarts. Het kan gebruikt worden als hulp om je fysieke beperkingen te compenseren of als hulpmiddel om technische en steile beklimmingen te overwinnen. Tijdens dit 2-daags evenement kan je er alle soorten elektrische fietsen testen, GPS- tochten, E-MTB workshops, en zelfs een MTB wedstijd voor E-bikes op zondag. Dit is een primeur in België.  Meer info: www.e-mountainbiken.be.

Op zondag 14 april vindt er ook nog een ATB-cross plaats op de Vossenberg in Korspel. Dit is een recreatief criterium waarbij de renners aan een 20 tal wedstrijden op jaarbasis kunnen deelnemen. Per wedstrijddag wordt men ingedeeld in 6 verschillende categorieën.