Het geduld van de Swifties werd serieus op de proef gesteld, want pas na drie jaar maakt Taylor Swift eindelijk werk van een nieuw album. Dat album komt uit op 10 november, maar haar eerste muzikale pareltje zwierde de zangeres vandaag al online.

Taylor Swift ging met alle aandacht lopen tijdens de VMA’s. De zangeres toonde tijdens de awardceremonie voor het eerst de videoclip van haar gloednieuwe single ‘Look What You Made Me Do’. En die was niet min: de video begint op een begraafplaats en toont het graf van Swift die vervolgens als een zombie uit haar zerk komt kruipen. De link met Michael Jackson’s Thriller werd snel gelegd. Vervolgens parodieert de 27-jarige zangeres beroemde scènes uit verschillende videoclips van andere artiesten, en maakt verder nog komaf met haar oude typetjes en personages uit eerdere videoclips. Ze kruipt helemaal op het einde zelfs opnieuw in de outfit die ze droeg op de VMA’s in 2009, toen Kanye West haar speech onderbrak omdat hij vond dat Beyoncé had moeten winnen.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on