Albums van de week: Februari 2020

Simple Minds – Forty – The Best Of Simple Minds 1979-2019 (Week 6 2020)

2019 Markeert het 40-jarig bestaan van de Schotse band Simple Minds. Deze nieuwe verzamelaar bevat alle singles van de afgelopen 40 jaar inclusief de voor deze gelegenheid nieuw uit te brengen single For One Night Only.
Het album werd geremasterd in de wereldberoemde studio’s van Abbey Road.

VA – Charlie’s Angels (Original Motion Picture Soundtrack) (Week 7 2020)

Alle songs uit de laatst uitgekomen Charlie’s Angels-film staan op dit album. Met hits van Ariana Grande en Donna Summer.

Harry Styles – Fine Line (Week 8 2020)

Harry Styles’ nieuwe album is vrolijk, ontroerend, vernieuwend, meeslepend, krachtig en uitzonderlijk goed. Met vertrouwde sounds zoals in Watermelon Sugar en nieuwe geluiden zoals in Sunflower, Vol. 6 en Fine Line weet Harry je zowel te verrassen als thuis te laten voelen in zijn nieuwe album, dat je overigens zowel op een feestje als op een luie zondag prima aan kunt zetten.

Guy Swinnen – The Duet Sessions 2020 (Week 9 2020)

Op beslissende momenten in zijn leven is het telkens de muziek geweest die Guy Swinnen redde: de oerkracht van de rock, de diepgang van de soul, de rauwheid van de country hebben hem gevormd tot de man die hij vandaag is. 

De songs die hem in zijn jonge jaren troost brachten, heeft hij zich na al die jaren eigen gemaakt. Wie ‘Hurt’ van Johnny Cash hoort in de uitvoering van Guy Swinnen, weet dat ze allebei over exact hetzelfde zingen, over het merg en het been van het ware leven. 

Met een vuistvol eigen klassiekers, aangevuld met gedurfde bewerkingen uit zijn lievelingsrepertoire deelt Swinnen het podium met de mooiste stemmen van Vlaanderen: Annelies
Brosens (Laïs), Eline De Munck, Chantal Kashala en Naomi Sijmons (Reena Riot). Vier vrouwen die het beste bij hem naar boven halen.

Luister naar Annelies en Guy als ze samen ‘Evangeline’ van Emmylou Harris & The Band zingen en je weet weer waarom kippenvel ooit is uitgevonden.