Infosessies bouwen en verbouwen

Om de inwoners van Ham en Beringen goed te informeren en duidelijkheid te scheppen, zijn er twee infosessies én een BouwTeam.

 Bouwen en verbouwen zijn een hele uitdaging. Wil je duurzaam en dus besparend bouwen is het nog complexer. Wat zijn de juiste materialen? Hoeveel kosten ze? Hoe zit dat nu met zonnepanelen? Welke verwarmingsketel zal op termijn de meeste warmte en de minste kosten opleveren?

Op de infoavond van 12 september in Beringen krijg je antwoord op de vraag: Heeft het nog zin zonnepanelen te leggen? Wat je moet doen wanneer je oude verwarmingsketel aan vervanging toe is, kom je te weten op de infoavond van 19 september in Ham.

Omdat duurzaam verbouwen heel wat met zich meebrengt, organiseren Ham en Beringen een tweedaagse cursus op zaterdag 23 en 30 september in Beringen. Tijdens dit BouwTeam krijg je van een bouwdeskundige van het vormingscentrum Dialoog twee volle dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Zelfs als je tijdens de werken niet zelf de handen uit de mouwen steekt, is dit zeer interessant. Zo ben je goed geïnformeerd als je gesprekken moet voeren met architecten, bouwfirma’s en verkopers van allerlei materialen. Voor 2 lesdagen, inclusief lunch, betaal je 40 euro, wat snel terugverdiend is tijdens de verbouwingen.

Praktische info

Fotovoltaïsche zonne-installatie (pv): zin en onzin op 12 september om 19.30 uur, foyer Casino, Kioskplein 25. Inschrijven verplicht.

Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is? op 19 september om 19.30 uur , kleine zaal ‘De Zille’, Dorpsstraat 15, 3945 Ham. Inschrijven verplicht.

Ga je renoveren, laat je goed informeren! Een BouwTeamcursus voor verbouwers op 23 en 30 september telkens van 9 tot 17 uur in OC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 20. Inschrijven verplicht.

De infoavonden en bouwteamcursus worden aangeboden door de stad Beringen i.s.m. HaBer – Wonen in Ham en Beringen, Infrax, provincie Limburg en Dubo Limburg.

Meer info?  Bezoek dubolimburg.be
Inschrijven?  Via mail naar wonen@beringen.be of marielle.ballet@ham.be of T  011 43 02 58 of T 013 61 10 44.

VIAAnne Wouters-Cuypers