Musical ‘Meisjes Van Plezier’ is de opener van het nieuwe theaterseizoen in het cultureel centrum van Leopoldsburg. Radio Benelux was aanwezig op de première en zag dat het goed was. Er spelen 25 acteurs, zangers en dansers mee, gecoacht onder het toezicht van Hubert Schoenmaekers. De meerderheid daarvan komt trouwens uit Leopoldsburg zelf.

We beginnen met een schouwspel van de Meisjes van Plezier: kreuntjes, lachjes en woorden als ‘lust’ en ‘seks’ worden vol in de mond genomen. Maar dan als WOI uitbreekt krijgt “Chez Minou”, waar Madame Minou de plak zwaait te maken met woelige periodes. Het verhaal speelt zich af in het vredige Limburg in 1914. De meisjes ontvangen dagelijks tientallen soldaten op rust. Maar wanneer Duitsland de oorlog verklaart aan België, omdat ze hen geen vrije doorgang geven naar Frankrijk, verandert het leven drastisch voor iedereen. Ook voor Minou en haar meisjes, die aanvankelijk profiteren van de oorlog, staan er veel veranderingen op til tijdens vier jaar bezetting. Als de Duitse soldaten binnenvallen en hun regels en wetten opleggen, slaagt Minou er in de situatie toch naar haar hand te zetten. Toch zal ze grote offers moeten brengen. Minou, die een groot geheim met zich draagt, komt opnieuw oog in oog te staan met haar verleden. Ze krijgt ook te maken met verraad en bedrog, maar dat maakt haar strijdlustiger dan ooit.

Maria Plessers, die de rol van Minou op zich neemt, laat al haar kunnen zien. De hoge noten klinken nu nog in de oren. Dat aanvullend met kinderen, jongeren en alle andere leeftijdscategorieën op één podium zorgt voor bijna twee uur belevenis. Een rollercoaster van gevoelens, merkte het publiek. Naast alle musicalsongs werd er ook een remake gemaakt van Marvin Gaye, een hit van Charlie Puth. In het begin misschien onwennig tussen alle musicalmuziek, maar toch geslaagd idee. Last but not least was het voor Maarten Cox, gekend van TV Limburg en MentTV, zijn grootse vuurdoop als zingende pastoor. Dat hij kan zingen, daar was iedereen al lang van overtuigd. Maar dat mixen met dans en acteren? Dat nog niet! Toch heeft Cox zich bewezen. Met gemak scoorde hij de hoge noten van de liedjes. Alleen moet de man opletten niet té snel te spreken. We zijn ten slotte in Limburg. Je kan trouwens de Maarten Cox versie van Het Limburgs Volkslied beluisteren op iTunes, Spotify én op Radio Benelux.

Wil je de musical graag bekijken? Het spektakel trekt nog door naar Maaseik, Bilzen en Hasselt. Tickets en info vind je op www.meisjesvanplezier.be