Mijnhappening 2017

De tweede zondag van september is al jaar en dag het moment voor de Mijnhappening, het charmantste volksfeest van de regio. Het bijzondere verleden van Beringen als mijnstreek, kan je dit jaar op zondag 10 september komen ontdekken van 14 tot 19 uur.

Multiculturele drankjes en hapjes op aanlokkelijke terrasjes, kinderanimatie, een kunst- en ambachtenmarkt, de klimmuur uit testen bij Alpamayo, zeemeerminnen spotten bij TODI en diverse sportdemonstraties vormen samen een bruisende mix die garant staat voor een dag vol plezier.

Aan animatie alvast geen gebrek: je kijkt je ogen uit aan diverse vreemde figuren die over de Koolmijnlaan, het Kioskplein en be-MINE ronddwalen. Verder kan je je haar in de plooi laten leggen door de zingende kapsters, een pintje gaan drinken in het éénmanscafé, een filmpje mee pikken in de mobiele cinema of bellen gaan blazen in onze bellentuin.

Ook op muzikaal vlak worden we verwend door The Marks, The Vickings en Dee’s Honeytones op het be-MINE podium.
Op het podium op het Kioskplein staan Al & Mary, Blind Horny Toads en de Toâpe Geraapte.

Je kan op verschillende manieren van genieten van dit prachtig erfgoed.
De historische mijngebouwen zijn gratis te bezoeken van 10u tot 17u.
In de Betaalzaal is de expo Sluitertijd, een rondreizende tentoonstelling met foto’s van de mijnstakingen en -sluitingen in de jaren 80 en 90 uit de collectie van Tony van Galen te bezichtigen.
Na een lange restauratieperiode kan je exclusief het hoofdgebouw van de mijnsite bezoeken. Om 14 u., 15 u. en 16 u. staat er een gids voor u klaar.
Monumentenwacht Limburg bestaat 25 jaar en laat de bezoekers mee genieten van een indrukwekkende afdaling van één van de gebouwen.

In “The Whatz Hap Food Barn” op het Kioskplein kunnen de foodies hun hart ophalen. Food-festival met een twist! Letterlijk genomen! Kom relaxen of twisten in onze Food-barn. Het plezier is echter nog niet afgelopen want  Whatz Hap zorgt voor een muzikale afsluiter op het Kioskplein vanaf 19u00.

Ook in het toeristisch kantoor van Beringen, gelegen in het onthaalgebouw voor de mijn, kan je terecht tijdens de festiviteiten. Het kantoor en belevingsruimte zijn zoals steeds geopend van 10-17u.

Meer info? 
Voor meer info en een gedetailleerd programma kan je terecht op www.mijnhappening.be