Leopoldsburg opent nieuw gemeentehuis op 5, 6 en 7 oktober 2018

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg bouwt een nieuw gemeentehuis. Hier zullen zoveel mogelijk diensten gecentraliseerd worden, zodat de inwoners voor een maximum aan dienstverlening op één plaats terecht kunnen. De bouwwerken zitten nog steeds perfect op schema, waardoor het gemeentebestuur nu al de geplande openingsdatum in het vooruitzicht durft stellen. De officiële opening van het gemeentehuis is voorzien voor het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2018.

Met dit nieuwe gemeentehuis trekt het gemeentebestuur voluit de kaart van de toekomst. Leopoldsburg is immers één van de pilootgemeenten die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties willen integreren in hun beleid. Het gebouw is bijna-energieneutraal dankzij een hypermodern klimaatsysteem en ook op tal van andere vlakken werd rekening gehouden met de duurzaamheid en de ecologische voetafdruk ervan. Het voldoet dan ook aan de ‘BREEAM Excellent Score’, een internationale standaard die de ecologische impact van een gebouw meet op alle mogelijke vlakken.

Naast de administratieve diensten van gemeente en OCMW zullen ook het Sociaal Huis en het Huis van het Kind een plaats krijgen in dit nieuwe gemeentehuis. Op die manier wordt zoveel mogelijk dienstverlening in één locatie gecentraliseerd, zonder evenwel in te boeten op het vlak van discretie en vertrouwelijkheid als het over sociale dienstverlening gaat.

Het concrete programma van het openingsweekend moet nog vorm krijgen, maar de krijtlijnen zijn uitgetekend. Op vrijdag is er een officieel openingsmoment. Zaterdag volgt het feestgedeelte met een speciale editie van ‘Leopoldsburg Zingt’ en op zondag, Open Bedrijvendag, worden de deuren opengezet voor iedereen die een kijkje wil nemen in het nieuwe gebouw.