Nieuw programmaschema 2018

Vanaf 1 januari 2018 zal radio Benelux iets anders klinken. De muziek blijft hetzelfde, maar er komen enkele nieuwe programma’s bij, en er worden ook programma’s terug van onder het stof gehaald. Hier onder krijg je een overzicht.

Algemeen

Van maandag tot en met vrijdag krijg je tussen 7 en 20uur een mix van platen uit de jaren 50 tot de hedendaagse hits. Afgewisseld met nieuwsbulletins, filminformatie en lokale info. Zowel gepresenteerde als non-stop uren.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 7 – 20uur

Tussen 7 en 9 maakt Bart Huygens je wakker. Fijne ochtendmuziek met om 7 en 8uur nationaal nieuws. Doorheen de uitzending krijg je ook regionale info. Dit tot midden maart, vanaf dan neemt Walter het weer over.

Tussen 10 en 11 nemen we je mee naar de grootste hits uit de jaren 50, 60 en 70.

Na het nieuws van 12uur is er de Noenshow met Jeroen. Hij brengt de leukste lunch/middag muziek en stelt elke week een nummer voor uit het album van de week. Als er de afgelopen zaterdag een interview van de week was op zaterdagmiddag, krijg je hier de herhaling van te horen. Ook regionale info is hier van de partij.

Na het nieuws van 13uur starten we vanaf 1 januari met een gloednieuw programma! Oud medewerker Jo De Corte brengt ‘De Funfactory’. Herkenbare muziek van vroeger en nu. Elke werkdag tussen 13 en 14uur.

Tussen 14 en 15uur krijg je één uur lang de beste ’80s platen voorgeschoteld. Dit ook met oa. oude radio Benelux-jingles om het nostalgische gevoel helemaal af te maken.

Tussen 17 en 19uur krijg je de Avondshow. De presentator begeleidt je door de avond met een wekelijks telefoontje met reisadvies door Katrijn van Katrijns Reisboetiek in Paal. Verder krijg je ook om 17 en 18uur nationaal nieuws, en regionale info doorheen dit programma.

Woensdag tussen 7 – 19uur

Tussen 7 en 9 maakt Bart Huygens je wakker. Fijne ochtendmuziek met om 7 en 8uur nationaal nieuws. Doorheen de uitzending krijg je ook regionale info. Dit tot midden maart, vanaf dan neemt Walter het weer over.

Tussen 10 en 11 nemen we je mee naar de grootste hits uit de jaren 50, 60 en 70.

Na het nieuws van 12uur is er de Noenshow met Jeroen. Hij brengt de leukste lunch/middag muziek en stelt elke week een nummer voor uit het album van de week. Als er de afgelopen zaterdag een interview van de week was op zaterdagmiddag, krijg je hier de herhaling van te horen. Ook regionale info is hier van de partij.

Na het nieuws van 13uur hoor je een gloednieuw programma! Oud medewerker Jo De Corte brengt ‘De Funfactory’. Herkenbare muziek van vroeger en nu. Elke werkdag tussen 13 en 14uur.

Woensdag tussen 14 en 15uur is er Bart Huygens mijn ‘Onze Eigen Goesting’. Hitlijsten uit verschillende landen uit verschillende jaartallen zullen naar boven gehaald worden. Eerder hoorde je dit programma op vrijdag tussen 13 en 14uur.

Maandag vanaf 20uur

Jimmy’s Jukebox blijft trouw op post! Vraag tussen 20 en 22uur je favoriete platen aan, en doe er de groetjes bij. Eén telefoonnummer: 011 42 44 51.

Om 22uur krijg je na het nieuws een gloednieuw programma. Kristof Sneyers zal je vergezellen tussen 22 en 23uur! Wat hij allemaal gaat doen? Dat moet je zelf ontdekken vanaf 8 januari.

Dinsdag vanaf 20uur

Dinsdagavond is rockavond. Dit is al jaren zo met de Durango Sessions tussen 20 en 22uur. Bands uit de streek, alsook ver daarbuiten geven een live optreden in ons BNL Café, en dat kan je ook beluisteren op de radio zelf. Na het optreden krijgt elke band nog een interview. Geïnteresseerd? Klik hier en vul het aanvraagformulier in.

Tussen 22 en 23uur blikken we terug naar de laatste jaren Durango Sessions. Een live programma met oa. Samantha.

Van 23 tot 1uur in de nacht neemt nieuwkomer Kloot Per W je mee naar zijn eigen wondere wereld. De gitaarplaten en alternatieve muziek brengen je naar de nacht.

Woensdag vanaf 19uur

Jacques brengt je in dansbare sferen met zijn grote collectie popcorn muziek. Elke woensdagavond helemaal live van 19 tot 21uur.

Vanaf 21uur krijg je ‘Limburg Alaaf!’. Jean Paul Klinkers brengt 1 uur lang het carnavalprogramma van Limburg en omstreken. Elke week gasten en interviews met carnavalverenigingen en wat daar allemaal komt bij kijken. Dit kan je ook mee volgen via een videostream via deze site.
Later in 2018, na het carnavalseizoen zal dit programma omgevormd worden door ‘Racing Wheels’. Een autosportprogramma gepresenteerd door Jean – Paul Klinkers en zijn zoon Kristof.

Na het nieuws van 22uur is het 2 uur lang de tijd aan Joe Berluck. De allereerste DJ van België brengt je met zijn nostalgische en ook dansbare muziek naar middernacht.

Donderdag vanaf 20uur

Vanaf 20uur kan je je favoriete platen aanvragen bij Dimi. Eén uur lang brengt hij de hits van vroeger en nu met hier en daar wat nieuws en weetjes.

Vanaf donderdag 4 januari om 21uur maken we plaats voor 2 gloednieuwe presentatoren. Pieter – Jan en Koen maken ‘Schnwrpr’. Een programma waarbij een zanger(es) of band centraal staat. Ze zoeken naar zijn/haar/hun inspiratie en vertellen je leuke weetjes van de artiest(en).

Vrijdag vanaf 20uur

Om 20uur hoor je één uur lang het programma ‘House of dUES’. Tot eind 2017 liep dit programma van 18 tot 20uur. Je krijgt er de meer alternatieve en rock platen voorgeschoteld door Werner als opwarmer van ‘Revolver’.

Van 21 tot 23uur krijg je ‘Revolver’. De beste jazz, soul en rock klassiekers. Een playlist vol herkenbare hits aller tijden samengesteld door Roger Lemmens.

Zaterdag

Jo Van Limburg maakt je wakker na het nieuws van 9uur. Hij brengt het nieuws, meer specifiek uit Heusden – Zolder. Ook een maandelijks gesprek met CC Muze staat op de kalender.

Tussen 10 en 12 brengt Jeroen jou het nieuws uit Beringen en omstreken alsook de regiokalender. Interviews met verenigingen zal je ook regelmatig horen passeren.

Van 12 tot 14 is er Bart Huygens met ”t is zaterdagmiddag’. Bij een interview dat tijdig zal aangegeven worden op de radio en onze website hoor je ‘Het interview van de week’. Hierin zal Bart een gesprek voeren met een artiest of bekend persoon.

Tussen 14 en 15 nemen we je één uur lang mee naar de teens. Non-stop muziek van 2010 tot nu.

Een vaste afspraak op zaterdagnamiddag is ‘De Limburgse Hitparade’. Tussen 15 – 18uur hoor je de 40 beste Benelux-hits van het moment. Dit gepresenteerd door Bart Huygens. De lijst kan je ook volgen via onze website.

Na de Limburgse Hitparade nemen we je een uurtje non-stop mee naar de nillies. Eén uur lang muziek uit de jaren 2000 tot 2009.

Om 19uur maken we plaats voor latin, salsa, kizomba,.. en wat heb je nog allemaal. Manuel brengt je twee uur lang in warmere oorden met Radio Mundo Latino. Tickets voor de beste salsa events kan je hier ook winnen. Eén keer per maand is er ook de Latin Switch, een live salsa DJ-set!

Aansluitend op Radio Mundo Latino krijg je een live Dj-set door DJ Don Loko. In ‘Don Loko’s Playground’ neemt hij je mee in een wereld vol exotische muziek.

Nieuw DJ talent Thibault Vaes uit Beverlo neemt over vanaf 23uur. Een dansbare muziekmix met herkenbare platen. De perfecte soundtrack voor mensen die onderweg zijn naar een feestje!

Zondag

Na het nieuws van 8uur maakt Joe Berluck je wakker met zijn vergeten pareltjes uit vervlogen tijden. Als dansend uit bed komen is toegestaan!

Om 9uur is het tijd voor Bart Das. Hij brengt met zijn programma ‘Das Bondig’ het zondagochtend nieuws met bijpassende muziek.

Een gloednieuw programma om 12uur! Vlak na het nieuws krijg je ‘Muziekwijzer’ met Jan Van Rooi. Hij haalt vergeten pareltjes naar boven die nog ergens diep in je geheugen zitten gegrift. De perfecte ontspanning op een zondagmiddag! Dit vanaf 7 januari 2018.

Tussen 13 en 14uur hoor je de beste hits uit de nineties!

Nieuwkomer Leopold Verslegers hoor je tussen 14 en 18uur met ‘De Sportlijn’. Uitslagen van verschillende sportwedstrijden en evenementen hoor je hier het snelst!

Van 18 tot 19uur is er nieuwkomer Chris Digneffe. Hij begeleidt je door de zondagavond met de beste muziek en info.

Break Out blijft ook trouw op post! Tussen 19 en 21uur brengt Jarne het belangrijkste showbizznieuws. Een mix van nieuwe en ook oudere klassiekers.