Home Regio Info Beringen Koningspaar te gast in Beringen en Heusden-zolder

Koningspaar te gast in Beringen en Heusden-zolder

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een bezoek aan de Provincie Limburg.

In Beringen zullen ze Flanders’ Bike Valley bezoeken, een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie en Flanders’ Make (kenniscentrum voor de voertuigindustrie). Na een bezoek aan de incubator (Bikeville) en de windtunnel volgt een rondleiding in het bedrijf Ridley.

De Vorsten gaan vervolgens naar Heusden-Zolder, waar ze met de fiets zullen aankomen op de oude mijnsite. Ze bezoeken er eerst de Luchtfabriek, waar de voormalige machinezalen omgetoverd werden tot een ontdekkings- en getuigenisruimte om het boeiende mijnverleden te herbeleven. Aansluitend gaan  de Vorsten naar het Centrum voor Volwassen Onderwijs CVO De Verdieping. Daar gaan ze in gesprek met leerkrachten en cursisten en bezoeken ze de kook- en elektriciteitsateliers.

Het bezoek aan Limburg eindigt met een bezoek aan het stadhuis van Heusden-Zolder.

BRONMonarchie