Jeugdhuis dooft de lichten tijdens ‘Earth Hour’

Op zaterdag 25 maart organiseert jeugdhuis Club 9 akoestische optredens bij kaarslicht in het kader van ‘Earth Hour‘. ‘Earth Hour‘ is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Van 20u30 tot 21u30 doven meer dan één miljard mensen wereldwijd symbolisch de lichten. Een krachtig signaal om aan te tonen dat mensen, door samen te werken, wel degelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering.

Het jeugdhuis mikt op een volledige avond zonder kunstlicht. Op het podium staan hartsvriendinnen Jay & Emily, alsook Minx van punkband FlatcatJay & Emilyhebben jarenlang samen muziek gestudeerd. Gewapend met een piano, gitaar, ukelele en hun stemmen trotseren deze jonge dames het publiek. Na hun optreden neemt Minx plaats op het podium. Dieter “Minx” Meyns speelde met Flatcat onder andere op PukkelpopDour en Groezrock. Hij tourde ook al door Brazilië, Spanje, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Spanje en recent nog in het Verenigd Koninkrijk. Om geheel in de sfeer van ‘Earth Hour‘ te blijven kozen de muzikanten ervoor een akoestische set te brengen, waarbij zo weinig mogelijk stroom wordt verbruikt.