Koersel klaar voor 28ste Drive-In Movies

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert jeugdhuis Club 9 in samenwerking met The Roxy Theatre een hele week lang het filmfestival ‘Drive-In Movie’. Op de parking van het jeugdcentrum te Koersel kan je opnieuw ten volle genieten van tal van topfilms.
Deze 28e editie vindt plaats tijdens de week van maandag 21 tot en met zondag 27 augustus. Als extra dit jaar zorgt ‘Het Groentenhof’ samen met BBQ-team ‘The Smoking Jacks’ voor de snacks tijdens de film.
Het concept is alom gekend: je geniet van de film vanuit je wagen, onder de open sterrenhemel. Bezoekers die liever de film bekijken in openlucht, kunnen terecht op het terras. Het filmgeluid ontvang je via de autoradio. Indien je geen autoradio hebt, kan je ter plaatse een radiotoestel lenen. Honger of dorst? Geen probleem: knipper met je richtingaanwijzers en de medewerkers nemen je bestelling aan de wagen op.
“Het begon allemaal in 1989 met een houten frame, de projector van de dorpscinema Roxy, veel gekte en goede wil. Het evenement was meteen een schot in de roos en was bovendien een primeur in België. De nauwe samenwerking met ‘The Roxy Theatre’ blijft tot op vandaag nog steeds overeind. Het concept is sinds al die jaren onveranderd gebleven, en vond navolging in andere regio’s in België.”, aldus de organisatie.
Oldtimers hebben tijdens het evenement net dat streepje voor. Kom je met een wagen ouder dan 25 jaar, dan ontvang je aan de kassa een gratis consumptie. Is je slee ouder dan 40 jaar, dan betaalt de organisatie daar bovenop je inkomticket terug.

Klik hier voor de programmatie.

BRONInternetgazet