Jef en Annie Ooms-Holsteyns winnen Beringse Cultuurprijs 2016

Ze werden genomineerd omwille van hun jarenlange inzet in de socio-culturele sector.

Onder grote belangstelling werd gisteren de Cultuurprijs van stad Beringen uitgereikt in Buurthuis De Kardijk. Voor deze 25ste Cultuurprijs waren er vijf genomineerden: Roger Meynckens, Jan Hoogsteyns, Jef en Annie Ooms- Holsteyns, Tejo Van den Broeck en Helena Olewicz. Allen personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op socio-cultureel vlak.

Schepen Patrick Witters mocht de winnaar bekend maken en de 25stebekroning ging naar Jef en Annie Ooms-Holsteyns uit Tervant.

Het sympathieke koppel was erg verrast. Ze werden genomineerd omwille van hun jarenlange inzet in de socio-culturele sector. Annie en Jef zijn actieve leden van zangkoor St-Cecilia in Tervant, Jef is voorzitter van Ziekenzorg Tervant en Annie is al meer dan 50 jaar bestuurslid van KVLV Tervant. Daarbovenop zijn Jef en Annie ook nog eens 40 jaar kookouders voor de scouts van Tervant en tonen ze hun kookkunsten ook bij gehandicaptenvakanties ‘De Witte Mol’.

Naast de Cultuurprijs werd ook de 6de Cultuurtandem uitgereikt. Deze prijs voor de verdienstelijke interdisciplinaire samenwerking ging naar het project “Paal in de Groote Oorlog”. Een samenwerking van Paalonline, Harmonie Hoop in de Toekomst en buurtcomité Paalstraat.

Nieuw vanaf dit jaar zijn de Cultuurparels. Deze ontstonden vanuit het idee dat vrijwilligerswerking binnen de verenigingen meer gewaardeerd moet worden. De cultuurraad stuurde daarom anonieme ‘spotters’ op pad om geëngageerde vrijwilligers en verenigingen in de kijker te plaatsen. Uiteindelijk werden 4 verenigingen bekroond: Citévolk Spreekt, Mixed Voices, Okra Beringen-Noord en Open Hart Paal.

Stad Beringen feliciteert de laureaten met hun prijs.

BRONBeringen