Radio Benelux heeft sinds deze week een nieuwe studio in gebruik aan de Deurnestraat in Paal. Er wordt momenteel nog hard gewerkt om de laatste kabels, telefoonaansluitingen en computernetwerken te leggen maar de uitzendingen zijn sinds deze week gestart vanuit de nieuwe locatie. Radio Benelux heeft onderdak gevonden in de oude parochiezaal van Brelaar-Heide. De zaal is mooi opgeknapt door de medewerkers van de radio en zal dienen als cafetaria en als buurthuis voor de wijk. Er zijn al verschillende verenigingen die de locatie hebben gekozen om hun activiteiten te houden.

De studio zelf is ook door de medewerkers gemaakt. En die mag ook gezien worden. “Wij hebben nu vooral ruimte”, glundert Samantha Gielen enthousiast. Voorzitter Marc Haselaars is blij dat de werken bijna voorbij zijn. “Wij hebben met een heel klein groepje medewerkers dagen en nachten hard gewerkt om dit allemaal klaar te krijgen. We tellen slechts een twintigtal medewerkers en het werk werd meestal tijdens de vrije dagen of avonduren gedaan. Ik ben heel erg trots op het geleverde werk”, vertelt Marc.

Radio Benelux is nog één van de weinige lokale radio’s die zijn overgebleven in Limburg. Radio Benelux zag het levenslicht in 1980 en heeft een mooi parcours afgelegd als radio en kweekschool voor radio- en mediatalenten.

Radio Benelux heeft ook een vernieuwde website. In samenwerking de Internetgazet krijgen de luisteraars ook meteen het nieuws uit Beringen.

De officiële opening van de studio zal georganiseerd worden in april.

Radio Benelux is ook nog op zoek naar vrijwilligers die de cafetaria willen helpen uitbaten. Meer info via info@radiobenelux.be

BRONInternetgazet