Live aan de Paalse Plas in 2014

Op 26 mei 2012 stapte ik voor de allereerste keer naar de studio van Radio Benelux. Toen nog in de Galgestraat in Paal. Ik had er een afspraak met voorzitter Achiel Vanhees en penningmeester Roger Lemmens. Met een volgeschreven A4-papier, een programmavoorstel, zaten we in het kleine café. Al snel mocht ik mijn eerste stappen in de lokale radiowereld zetten. Op zaterdag 2 juni 2012 mocht ik al snel on air. Ondertussen zijn we al ruim 5 jaar verder en is er veel veranderd.

Om deze 5 radiojaren te vieren zullen er alle zaterdagen in augustus (ex-)sidekicks langskomen voor een éénmalige show:
– 5 augustus 2017: Jeroen en Manuel
– 12 augustus 2017: Jeroen en Bart Das
– 19 augustus 2017: Jeroen en Bart Huygens
26 augustus 2017: Jeroen en Jente (geen show)

Jeroen en Jente

Op 20 oktober 2012, amper 4 maanden na mijn start kreeg ik er al vrij snel een sidekick bij. Jente Pironet, tegenwoordig bekend van de band ‘Portland’. Hij studeerde journalistiek en zocht wat meer ervaring in de media. Samen deden we iets langer dan 1 jaar ‘De Jeroen en Jenteshow’. Interviews passeerden, zowel de postzegelverzamelclub, carnavalverenigingen, artiesten en de burgemeester kwamen langs. De Jeroen en Jenteshow zou normaal nogmaals te horen zijn op 26 augustus, maar dit is zeer kortdag afgezegd.

In de zomer van 2013 zijn er ook nog enkele uitzendingen geweest samen met Thomas Symons. Dit beperkte zich tot 3 uitzendingen, Thomas stopte wegens tijdsgebrek.

Jeroen en Bart

In 2013 was er een tussenstop van de jaarlijkse Duvelclubwandeling in het café in de Galgestraat. Bart Das deed hier aan mee en bezocht de toenmalige studio van Radio Benelux. Hij zou erg graag iets op de radio doen, en zo kwam hij bij mij terecht als nieuwe sidekick. Op 21 september 2013, enkele weekends na het vertrek van Jente was er ‘Jeroen en Bart’. De droge humor en opmerkingen klonken uit je radio. Maar we brachten wel het regionieuws en regelmatig interviews met verschillende personen. En dat ook regelmatig vanop locatie. Bart werd leerkracht en vader. Door deze 2 factoren was het niet langer haalbaar om elke zaterdagvoormiddag klaar te staan. De laatste Jeroen en Bart kon je horen op 20 februari 2016. Bart zijn lievelingsartiest? Ben Harper, ik geef het je op een papiertje mee. Ben wie? Ik weet het nog niet.. 😀 Tegenwoordig hoor je Bart Das elke zondagochtend vanaf 9 uur op Radio Benelux.

Jeroen en Manuel

Manuel Renders, een salsa/latino fan ontdekte op één of andere gekke manier de radio, en kwam uiteindelijk samen met mij presenteren. Op 6 februari 2016 was er de eerste uitzending. De verwijten en opmerkingen vlogen in het rond, maar we konden er gelukkig samen mee lachen! Nieuws en regio-info stond natuurlijk nog altijd centraal. Zowel met interviews en uitzendingen op locatie. Manuel kon uiteindelijk zelfstandig een programma leiden. Eind 2016 is hij begonnen met zijn eigen show ‘Radio Mundo Latino’, elke zaterdagavond vanaf 19uur. Ook Manuel werd leerkracht en stopte eind september 2016 met de zaterdagochtend.

Jeroen en Bart Huygens

Sporadisch hoor je door het jaar Jeroen en Bart Huygens wel eens samen op de radio. We presenteren afwisselend de Noenshow, maar ook in de finale van de top 100’s hoor je ons altijd opduiken. Mopjes en soms wel eens een slappe lach inbegrepen.. Op zaterdag hoor je hem ook regelmatig eens passeren tussen 10 en 12.


More Berichten for Show: