Als fiere Limburger wou Maarten Cox het Limburgs volkslied heel graag in een nieuw jasje steken.  Samen met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek nam hij een symfonische versie op van “Waar in’t bronsgroen eikenhout”.  Samen met het provinciebestuur van Limburg werd een single-versie en een clip opgenomen.
Ik vind het bijzonder dat Maarten en het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek het initiatief genomen hebben om samen het Limburgs volkslied op te nemen. Het resultaat is prachtig. De single met op de cover het Limburgsymbool zullen we donderdag in primeur voorstellen”, zegt gedeputeerde Jean-Paul Peuskens. Alle bezoekers aan de pop-up krijgen donderdag de single mee.

Binnenkort debuutalbum Maarten Cox

Nadat hij in “Idool 2004” een knappe finaleplaats had versierd, legde de Limburgse zanger een bijzonder mooi parcours af: hij verzamelde straffe muzikanten rond zich en werd een gedreven entertainer op het podium én presentator bij TV Limburg. De eerste single na zijn Idool periode was meteen een schot in de roos: “Wat doe je dan” werd op alle zenders (radio én tv) grijsgedraaid en was goed voor een nummer 1 in de Vlaamse top 10.  Daarna ging het snel : alle singles haalden de top 6 en maar liefst 4 van zijn 9 singles haalden de nummer 1 in de hitlijsten. “Als ze me kust” hield het maar liefst 28 weken (!) vol in de Vlaamse Ultratop 50.
Ondertussen is Maarten Cox ook dagelijks op tv te zien als presentator op regionale zender RTV en bij nationale muziekzender Ment tv. Verder hoor je hem op Radio 2 Limburg.
En nu is het tijd voor een volwaardig album. Er werd bewust niet gekozen voor covers: “Op Weg” is een cd met allemaal eigen nummers. Maarten schreef zelf ook alle teksten zelf.
Naast alle hits, vind je op dit album drie nummers die met symfonisch orkest – het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek – werden opgenomen. Steve Willaert (producer van o.a. Natalia en Will Tura en bekend van zijn muziekscores voor “Aspe”, “Eigen kweek”, “Het vonnis”, “Vermist” enz.) zorgde voor de orkestrale arrangementen van deze nummers. Naast een unieke filmische ouverture waarin de toppers van Maarten verwerkt zitten, is er de nieuwe single “Deel van ons, wij” én een heel bijzonder nummer.
“Op weg” is een album met een gedrevenheid en intensiteit die kenmerkend is voor de dynamische Limburger Maarten Cox. Hij legde de afgelopen jaren een mooi parcours af en de route die voor hem ligt ziet er veelbelovend uit…