Een nieuw radiosysteem!

Sinds begin 2000, toen nog in de Galgestraat gebruiken we Carmen. Een radio automatiseringssysteem. Een programma dat er voor zorgt dat de muziek op de juiste plaats zal gedraaid worden, of je live makkelijk de gevraagde muziek kan terugvinden. Echter was dit systeem niet meer up-to-date en waren er regelmatig technische problemen. Vele collega lokale radio gebruikte ook dit systeem en hadden hier ook regelmatig problemen mee. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw en betrouwbaar systeem.

Ons oog viel op Powerstudio. Een nieuw systeem gemaakt door een ervaren radiomaker uit Nederland, namens Vincent Verschuren. Enkele lokale radio’s hier uit de buurt, waaronder MFY (Houthalen – Helchteren), GRK (Genk) en LRL (Lanaken) werken al met dit systeem. We hebben hun mening gevraagd en iedereen was vol lof over dit programma.

Ondertussen werken we al enkele maanden aan het nieuwe systeem om dit op maat van Radio Benelux te laten functioneren. Dit vergt veel tijd, en zal nog veel tijd in beslag nemen. De volledige database zal herbekeken worden en elk nummer krijgt specifieke parameters. Toch is Powerstudio momenteel klaar genoeg om ‘on air’ te gaan.

Zondag 14 oktober zullen er werken uitgevoerd worden in de studio’s. Het nieuwe radiosysteem zal dan geïnstalleerd en getest worden. Via je radio hoor je dan vanaf 11uur enkele uren een vervangprogramma.

Ook voor de medewerkers zal het even wennen zijn, maar het zal sowieso een erg grote stap vooruit zijn.

Op naar de toekomst!