Werken in Beringen

Maandag 27 maart begint de aannemer met de werken tot vergroening van het dorpsplein in Paal.

Tijdens de werken zal het niet mogelijk zijn om vanaf de verkeerslichten het centrum binnen te rijden. Men kan nog altijd via de Sint-Janstraat of via de Heldenlaan het centrum bereiken. Ook parkeren op het plein zal tijdens de werken niet kunnen.

De marktkramers die hun standplaats op het plein hadden, zullen tijdelijk op andere locaties op de markt komen te staan. Na voltooiing van de herinrichting komen zij terug naar het plein, zij het in een iets gewijzigde positie.

Na beëindiging van de werken zal het parkeren op het plein permanent toegestaan worden.

Plannen voor de vergroening vind je hier.

Eveneens op 27 maart beginnen de werkzaamheden tot heraanleg van een laanbeplanting in de Louis Sauvestrelaan. De bestaande laanbeplanting was volledig versleten en vorig jaar werden de bomen geveld.

De nieuwe bomen worden geplaatst, rekening houdend met inritten en straatverlichting, waardoor er in totaal iets minder bomen zullen geplant worden dan er vroeger stonden.

Rond elke boom worden lage struiken voorzien die in een blokbeplanting zullen geschoren worden.

In de tweede helft van april vangen de asfalteringswerken aan die voor dit jaar voorzien zijn. Het gaat dit keer vooral om straten in Koersel en Beringen-Mijn. De lijst met straten vind je weldra op de website van de stad.

Het wegdek wordt afgefreesd en er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Tijdens de werken wordt aan de bewoners gevraagd om tijdelijk hun wagen elders te plaatsen. De aannemer zal de betrokkenen tijdig op de hoogte brengen.

VIAJean Vanhees